"Поради щодо органічного землеробства: Хвороби бобових культур в органічному землеробстві, зумовлені сівозміною" - (:unkn) unknown (Баварський державний інститут сільського господарства (Німеччина), 2023)
"Бобові мають фундаментальне значення в системі орного землеробства. Крім імісій, вони є єдиним первинним джерелом азоту. У формі кормових бобових культур вони мають здатність до боротьби з бур’янами, покращують родючість ґрунту за рахунок збагачення гумусом, глибокого проникнення коренів і розвитку ґрунтової флори і фауни. Тому хороше землеробство поєднується з цільовим використанням бобових культур у сівозміні як основної, так і проміжної культури. Таке цільове використання служить, перш за все, для оптимізації прибутків від землеробства в довгостроковій перспективі. Однак, слід стежити також за довготривалим процесом росту бобових культур. Останнім часом з'являється все більше ознак того, що тут можуть виникнути труднощі."
Keywords: іноземні публікації; Досвід Німеччини; зернові боби; кормові боби; сівозміна; хвороби ніжки бобових; польова квасоля; люпин