ВИРОЩУВАННЯ КАВУНА ЗА ІНТЕНСИВНОЇ ТА ОРГАНІЧНОЇ СИСТЕМИ ЗЕМЛЕРОБСТВА В УМОВАХ ФГ «ЩЕДРИЙ ЛАН» КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - РОМАНОВА Т (Журнал “АгроТерра”, 2025)
Досліджено ефективність двох систем вирощування баштанних культур. Порівняно вплив органічної та інтенсивної технологій на ріст, урожайність і якість плодів кавуна. Встановлено, що інтенсивна система забезпечує вищу врожайність і прибутковість, тоді як органічна сприяє поліпшенню якості продукції — підвищенню вмісту сухої речовини, вітаміну С та зниженню рівня нітратів. Робота підкреслює перспективність розвитку органічного землеробства для виробництва екологічно безпечної продукції в Україні.
Keywords: кавун