"ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ" - Степаненко, Тетяна Олександрівна; Винограденко, Сергій Олександрович (Журнал «Наукові інновації та передові технології», 2022)
"У сільському господарстві України існує низка проблем екологічного характеру до яких слід віднести втрату ґрунтами природної родючості, їх деградацію, виснаження, поширення вітрової та водної ерозії, погіршення якісного стану земель та їх деградація. Протягом тривалого часу економічний розвиток України супроводжувався незбалансованою експлуатацією природних ресурсів, низькою пріоритетністю питань захисту навколишнього природного середовища, що унеможливлювало досягнення збалансованого сталого розвитку. Сучасний стан екологічної ситуації стає небезпечним не лише для нинішнього, а більшою мірою, для майбутніх поколінь, що суперечить принципам сталого розвитку та несе загрозу подальшому розвитку держави."
Keywords: земельні ресурси; екологізація землекористування; екологічна мережа; аграрне виробництво; ефективність; органічне виробництво