М’ЯСО КРОЛІВ – ВАЖЛИВИЙ РЕЗЕРВ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ - В. А. Котелевич (Житомирський національний агроекологічний університет, 2016)
Забезпеченню населення екологічно чистими продуктами сприяє органічне виробництво кролятини, яка є високопоживним, екологічно чистим дієтичним продуктом. Розвиток галузі спецiалiзованого органічного м’ясного кролівництва для українського сьогодення має великі економічні переваги, порівнюючи з іншими напрямками м’ясного тваринництва. Порівняльним аналізом якості мяса кролів каліфорнійської скоростиглої та фландрів встановлено, що жива вага, забійний вихід м’язової тканини, обмускульність тушок залежать від породи та пори року.
Keywords: кролі; м'ясо; жива маса; тушки; органчне кролівництво