"РЕГУЛЮВАННЯ СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ ДЛЯ ЕКСПОРТУ ОРГАНІЧНОЇ АГРАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ В НОВИХ УМОВАХ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ТА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ" - Коваль В.; Вдовенко Н.; Зось-Кіор М. ("Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. Випуск 38/2023", 2023)
"У статті досліджено вплив державного регулювання сільського розвитку для експорту аграрної продукції в нових умовах розвитку міжнародної торгівлі та децентралізації. Досліджено базові засади Стратегії розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України на період до 2026 року та сформовано пропозиції задля підтримки експорту на місцевому рівні. Доведено, що системний аналіз міжнародних торговельних тенденцій, вивчення потреб споживачів допомагають забезпечити не лише високу якість органічної продукції, але й її відповідність глобальним стандартам. Обґрунтовано вплив географічної структури торгівельних потоків з урахуванням змін в економічних, політичних, технологічних сферах, що впливають на співробітництво між країнами. Враховано обсяги продукції, попит, на неї, структуру експортних товарів, їхню якість та конкурентоспроможність на світовому ринку."
Keywords: експорт; державне регулювання; аграрна продукція; імпорт; сільський розвиток; децентралізація; розвиток; органічна продукція; міжнародна торгівля; аквакультура; світовий ринок