ФОРМУВАННЯ ОРГАНІК-БРЕНДУ РЕГІОНУ - Буга, Н.Ю.; Тичинська, А.І. (Приазовський економічний вісник, №6(17), 2019)
У статті висвітлено роль органічного виробництва у розвитку сільських територій. Доведено, що формування органікбренду регіону створить для нього конкурентні переваги. Запропоновано організаційно-економічний механізм формування органік-бренду регіону, який можна визначити як систему процесів, методів та прийомів соціально-економічного характеру, спрямовану на створення та розвиток бренду регіону, що асоціюватиметься з виробництвом високоякісної, натуральної, безпечної продукції, сертифікованої за європейськими стандартами. Реалізація механізму формування органік-бренду передбачає формування логотипу та супроводжуючих матеріалів для ідентифікації бренду, розроблення комунікаційних заходів для взаємодії з контактною аудиторією з метою підвищення лояльності всіх учасників ринку органічної продукції.
Keywords: Регіон; бренд; територія; органічна продукція; організаційно-економічний механізм; сільське господарство; формування бренду