"Органічне виробництво як інструмент зміцнення продовольчої безпеки " - К. А. Пилипенко (Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу № 4 (40) 2017, 2017)
"Анотація. Розглянуто необхідність та перспективність органічного виробництва. Визначено основні пріоритети виробництва органічної продукції, що позитивно впливає як на здоров’я людей, так і на зміц- нення продовольчої безпеки країни. Доведено, що у сучасних умовах господарювання виникає необхідність у забезпеченні виробництва екологічно безпечної продукції, яка б відповідала міжнародним вимогам, підтвер- джувалася відповідними сертифікатами міжнародного зразка з метою виходу продукції на нові ринки збуту."
Keywords: органічна сільськогосподарська продукція; органічне виробництво; продовольча безпека; сертифікація органічного виробництва; екологічно безпечне виробництво