СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ: ІЗ ДУМКОЮ ПРО МАЙБУТНЄ - Прокопенко, Катерина; Удова, Людмила (Економіка і прогнозування, 2022)
"Обґрунтовано важливість виробництва органічної сільськогосподарської продукції як складової здорового способу життя, а також забезпечення збереження та відновлення довкілля. Розкрито екологічні, економічні та соціальні переваги органічного виробництва, зокрема, збереження природного середовища та здоров'я нації; відтворення родючості ґрунтів; підвищення конкурентоспроможності виробників на внутрішньому та зовнішньому ринках; покращення добробуту сільського населення тощо. Констатовано, що органічне виробництво включає свідоме використання ґрунту як екосистеми; застосування виробничих методів та профілактичного захисту посівів."
Keywords: сільське господарство; органічне виробництво; модель групової сертифікації; ринок органічної продукції; здорове харчування