МОДЕЛЬ КАНАЛІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ - Плотнікова, М. Ф. (Міністерство освіти і науки України Житомирський національний агроекологічний університет Федерація органічного руху України Поліський центр органічного виробництва «Полісся Органік», 2018)
Практика реалізації сільськогосподарської продукції, яка має статус органічної, переважно ілюструє використання традиційних каналів реалізації, зокрема, превалюючи ми є продаж за допомогою посередників, як то часто є супермаркети, оптові бази, спеціалізовані торгові точки. Водночас низький рівень зворотного зв’язку між виробником та споживачем, значна величина прибутку, що залишається в розпорядженні посередника, невмотивованість останнього до цінової та нецінової підтримки виробника змушують шукати альтернативні підходи до засад формування збутової політики
Keywords: канали реалізації органічної продукції; прямі відносини виробник-споживач; продовольча безпека; сооціальна захищеність населення