ВИРОЩУВАННЯ ПОМІДОРІВ МЕТОДАМИ ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА У ПРИВАТНОМУ СЕКТОРІ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Чайка Т. О.; Бараболя О. В.; Перепадченко Т. О.; Шаповал Т. І. (ВІСНИК Полтавської державної аграрної академії, 2021)
Отримання високих урожаїв помідорів не повинно відбуватися через зниження їхньої безпечності для здоров’я населення, а навпаки – є необхідною передумовою використання методів органічного землеробства для їх вирощування. Оскільки це в масштабах всієї країни залишається поки що за межами досяжності, то в умовах приватного сектора є можливість у населення подбати про еко-логічну безпечність помідорів. Зважаючи на поставлену мету, було розглянуто результативність вирощування помідорів в умовах с. Зачепилівка (Новосанжарського району Полтавської області) за методами органічного землеробства у приватному секторі, враховуючи їхні сортові особливості: ранньостиглі сорти Етюд, Лада й Астероїд, пізньостиглий сорт Титан.
Keywords: помідори; сорт; органічне землеробство; сівозміна; розсада; врожайність