Облікова політика щодо виробництва та реалізації органічної продукції - Мельничук, Я. П. (Київський національний економічний університете ім. В. Гетьмана, 2016)
Стаття присвячена актуальному нині питанню інформаційного забезпечення органічного виробництва, а саме, формуванню облікової політики підприємства за умов виробництва органічної сільськогосподарської продукції. В статті проаналізовано основні тенденції галузі органічного виробництва та її перспективи, досліджено потребу в такому розпорядчому документі як Наказ про облікову політику підприємства та процес внесення змін в документ після прийняття рішення про перехід на органічне виробництво. Автором розроблено алгоритм формування облікової політики щодо виробництва органічної продукції та інші рекомендації з обліку органічного виробництва, які мають практичне значення. Крім облікової політики підприємства, розглянуто інші розпорядчі документи, які підлягають перегляду після зміни вектора діяльності підприємства в напрямку виробництва органічної продукції. Ключові слова: облікова політика, органічна продукція, виробництво, організація, середовище
Keywords: облік; економіка; розвиткоу виробництва; норамтивна база