Національний стандарт України: Якість грунту показники родючості грунтів - Балюк, С.; Барахтян, В.; Лазебна, М.; Лісовий, М.; Полупан, М.; Соловей, В.; Фатєєв, А.; Хрістенко, А. (ДЕРЖАСПОЖИВСТАНДАРТ УКРАЇНИ, 2005)
"Цей стандарт установлює показники родючості ґрунтів земельних ділянок сільськогосподарських угідь. Положення цього стандарту мають застосовувати усі суб'єкти господарювання, щоб визначити та проконтролювати стан родючості ґрунтів, якість земельної ділянки, придатність земель для різних способів використання, при проведенні моніторингу та агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення, а також створення ґрунтово-агрохімічних баз даних. Стандарт призначено для використання в роботі органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища, аграрної політики, власниками землі та землекористувачами."
Keywords: якість грунту; родючість грунту; показники грунту