АДАПТАЦІЯ АГРОТЕХНОЛОГІЙ ДО ЗМІН КЛІМАТУ: ГРУНТОВО-АГРОХІМІЧНІ АСПЕКТИ. ОБГРУНТУВАННЯ СТРУКТУРИ ПОСІВНИХ ПЛОЩ І СИСТЕМА СІВОЗМІНИ - С.А Балюк; В.В Медведєва; Б.С Носка (Національний науковой центр "Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського, 2018)
В монографії узагальнено результати досліджень, динаміки змін кліматичних показників (температори повітря і кількості опадів) за 60 -ти річний період ( кінець XX і початок ХХ1 століть) по агрогрунтовим зонам України.
Keywords: посівні площі; сівозміна; динаміка росту; проуктивна волога