"РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо створення, відновлення і раціонального використання сіножатей та пасовищ, зокрема, культурних, в рамках здійснення протиерозійних заходів на землях сільськогосподарського призначення в агрокліматичних умовах Донецької області" - Вінюков О.О.; Тимофєєв М.М.; Бондарева О.Б.; Ковеза Г.І.; Зуза В.О.; Сушко О.М. ("НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ ДОНЕЦЬКА ДЕРЖАВНА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА ДОСЛІДНА СТАНЦІЯ", 2017)
На землях Донеччини прискорено розвиваються процеси ерозії. В середньому з 1 га ріллі змивається біля 24 т ґрунту за рік. До того ж Донецька область знаходиться у зоні значної небезпеки вітрової та водної ерозії, тобто має місце певна імовірність проявлення так званих чорних бур, місцевого видування та ерозійні ситуації.
Keywords: екологія; ерозія; біорізномаїття; розореність; угіддя; зелений конвеєр; багаторічні злакові трави; хрестоцвітні кормові культури