Застосування змішаних раціонів на органічних молочних фермах - Р. Майергофер; А. Обермайер; Й. Енцлер (My University, 2024)
Інструкції асоціацій органічного сільського господарства не допускають цілорічної годівлі великої рогатої худоби силосом. Через це раціональне застосування змішаних раціонів на молочних фермах було дотепер неможливим. Внаслідок досить великих обсягів і технічних проблем під час процесу змішування неможливо реалізувати домішування зелених кормів у кормозмішувачах. Задля використання переваг комбінованого силосу й одночасного врахування вимог щодо годівлі зеленими кормами влітку можна припустити можливість використання комбінації з окремої основи із зелених кормів і сухого повнозмішаного раціону (TMR).
Keywords: ВРХ; годівля; силос; повнозмішаний раціон; зелений корм; склад молока