НОВА СИСТЕМА ЗЕМЛЕРОБСТВА - Овсінський, Іван (ЛА "Піраміда", 2009)
Замовити книгу можна у Федерації органічного руху України Надішліть Ваш запит на електронну адресу: ofu@organic.com.ua або organicofu@gmail.com Поштова адреса: 04071, м. Київ, вул. Оболонська, буд.4, офіс 1 Тел. +380 (44) 425-55-25
сайт: http://organic.com.ua/biblioteka/knigi/ В даній збірці праць представлен ий власний погляд автора на землеробство, розкриваються основні потреби та можливості рослин, забезпечення їх мікро- та макроелементами без внесення у ґрунт хімічно синтезованих добрив. Автор акцентує увагу на достатності поживних речовин в атмосфері та ґрунті, більша частина яких знаходиться у незасвоюваній формі, і саме відповідним поверхневим обробітком, без використання глибокої оранки, та створенням певних умов для розвитку рослин і мікроорганізмів можна добитися насичення їх поживними речовинами. І.Є.Овсінський аналізує та порівнює дослідження багатьох науковців щодо впливу температури, атмосферної іригації, інших факторів на розвиток та врожайність рослин, приводить приклади обробітку ґрунту, вказує на конкретні грунтообробні знаряддя і доказує ефективність саме поверхневої системи обробітку грунту