Вплив легкодоступних органічних добрив в овочевих сівозмінах у 2018 році - Д-р Клаудія Хоф-Каутц (Сільськогосподарська палата Північного Рейну-Вестфалії (Німеччина), 2018)
"Публікація містить практичні рекомендації щодо впливу легкодоступних органічних добрив в овочевих сівозмінах у 2018 році. У господарства надходить все більше органічних комплексних добрив, таких як ферментаційні субстрати з біогазових установок, PPL (картопляний протеїн рідкий; вода з плодів картоплі), висушений курячий послід тощо. Також йдеться про закриття більших регіональних циклів. Схвалення в органічному землеробстві – це одне. Але як ці речовини діють у ґрунті? Коли можна очікувати надходження азоту до культури? Чи вимивається щось? Чи потрібно при необхідності додавати добрива? До яких подальших навантажень з огляду на поживні речовини це призведе? І чи лишатимуться вони все ще в рівновазі? Даний експеримент має на меті запровадити початкові підходи до цього та сенсибілізувати тематику."
Keywords: іноземні публікації; досвід Німеччини; Північна Вестфалія; урожайність; картопля; азот; зелена маса; проміжні культури