Мідні фунгіциди - історія і майбутнє - Панасенко, Сергій (Джерело: https://www.agronom.com.ua/midni-fungitsydy-istoriya-chy-majbutnye/?fbclid=IwAR2TK5xVQ14TT-vgUy0pon39nSwDNETLDo6hrTNh_iQBcBJBLCeG9-aWEUo, 2023)
Неорганічні сполуки міді, здатні на поверхні рослини дисоціювати на іони, є одними з найперших та найпростіших фунгіцидів у історії. Та останнім часом вони не просто залишаються на ринку – їх використання неухильно зростає. В тому числі на польових культурах, де мідні фунгіциди раніше майже не застосовували. Властивості міді дійсно давно відомі, але технології виробництва мідьвмісних засобів та застосування їх у захисті рослин пішли далеко вперед…
Keywords: мідні фунгіциди; мідь; мікроелементи; механізми дії; практичний досвід; система захисту цукрового буряку