Органічне зерновиробництво: можливості та перспективи розвитку - Седікова, І.О.; Коренман, Є.М. (Економіка харчової промисловості, №4, 2012)
Залучення інвестицій у розвиток агропромислового комплексу, враховуючи значний потенціал нашої держави із експорту сільськогосподарської продукції, послужить значним стимулом для розвитку економіки країни в цілому, насамперед експорту зернових. Поступовий соціальноекономічний розвиток України вимагає підвищення рівня продовольчої безпеки держави, забезпечення населення високоякісними та екологічно безпечними продуктами харчування. Інноваційним та екологічно безпечним напрямком розвитку агропромислового комплексу є перехід до органічного землеробства. Органічне сільськогосподарське виробництво згідно із проектом Закону України “Про органічне виробництво“ – це виробництво за встановленими правилами, які дозволяють виробляти органічні продукти з оздоровчими властивостями; а також зберігати та відновлювати природні ресурси у процесі виробничої діяльності
Keywords: органічна продукція; економічна ефективність; сертифікація; ринок