Принципи здоровʼя як вагомий фактор впливу на розвиток органічного сільського господарства України - Милованов Є.В. (Вісник Тернопільського національного економічного університету № 1, 2019 р., 2019)
"Здійснено порівняльний аналіз органічного та конвенційного агровиробництва з урахуванням параметрів, важливих для здоровʼя людини та висвітлено потенційний вплив практики органічного менеджменту на розвиток збалансованих харчових систем. Зазначено, що споживання органічних продуктів може знизити ризик розвитку алергічних захворювань, надлишкової ваги та ожиріння, але поки що залишається потреба у більш переконливих доказах, оскільки споживачі органічних продуктів мають загалом більш здоровий спосіб життя."
Keywords: органічне сільське господарство; принцип здоровʼя; ,безпечність харчових продуктів; залишки пестицидів; конвенційне агровиробництво