Рекомендація до дії: Боротьба з якобеєю / Senecio Jacobaea в органічному землеробстві - д-р Жозефіна Мацей; Пауль-Роберт Шрьодер ("Державний науково-дослідний центр сільського господарства та рибальства Мекленбургу-Передньої Померанїї", 2020)
"Якобея (Senecio jacobaea; основний період цвітіння з 25 липня по серпень) створює дедалі більшу проблему в сільському господарстві землі Mекленбург-Передньої Померанії, яку необхідно стримувати за будь-яких обставин через високу токсичність якобеї. Оскільки хімічна обробка не дозволяється в органічному землеробстві, під час догляду за луками слід вживати особливо стійких запобіжних заходів"
Keywords: іноземні публікації; досвід Німеччини; якобея; отруйня рослина; профілактика; боротьба