Практичний довідник органічного експортера до ЄС - Галашевський, С.О.; Галашевська, Ю.А.; Білич, А.В. (Проєкт "Агроторгівля України", 2019)
"Ринок органічної продукції вже близько двох десятиріч є одним з най- більш динамічних ринків продовольства у світі й стає популярною альтерна- тивою споживанню традиційної продукції. Попит на органічну продукцію у країнах Європейського Союзу значно пе- ревищує пропозицію, тому значні її обсяги з великим успіхом експортуються у ці країни для подальшої переробки та споживання, а українські органічні експортери продовжують бути одними з найважливіших постачальників на міжнародній арені. Та незважаючи на зріст попиту на органічну продукцію з України, євро- пейські покупці, в першу чергу, зацікавлені будувати відносини з прозорими постачальниками, які можуть забезпечити належну простежуваність товару за принципом «від лану до столу». Даний посібник розроблений з метою поліпшення співпраці між україн- ськими експортерами та їх іноземними імпортерами на міжнародному ор- ганічному ринку. Отже вкрай доречно та важливо надати українським екс- портерам найкращі інструменти та практики експорту органічних товарів до країн-членів ЄС, які спостерігалися і успішно реалізовувалися операторами органічного ринку, та більш детально розглянути документи, що регулюють експортно-імпортні операції з органічною продукцією."
Keywords: експорт органічної продукції; ринок органічної продукції; агроторгівля; простежуваність; експортний сертифікат; відбір зразків; експорт в Швейцарію; експорт в Німеччину; експорт до Великої Британії; експорт в Швецію; експортер; транспорт