"ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ ЗА ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА ТА СПОСОБИ ЇХ ЗАПОБІГАННЮ " - Кучерук М.Д.; Галабурда М.А. (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2020)
"У статті висвітлено узагальнюючі відомості щодо ведення органічно- го виробництва, з метою отримання якісної та безпечної продукції птахів- ництва, що відповідає вимогам чинного національного, європейського та міжнародного законодавства. Розглянуто чинники, які можуть спричиняти ризик за виробництва органічних харчових продуктів тваринного походжен- ня, враховуючи етапи первинного виробництва та специфічні вимоги до утримання органічної птиці з огляду на вимоги щодо благополуччя тварин. Визначено небезпечні біологічні, хімічні та фізичні фактори, що можуть знижувати рентабельність виробництва та погіршувати якість продукції пта- хівництва із урахуванням особливостей ведення органічного тваринництва та забезпечення вимог благополуччя тварин в умовах органічного виробни- цтва."
Keywords: органічне виробництво; птахівництво; небезпечні фактори; аналіз ризиків; мікроклімат; органічні продукти; пробіотик.