БАГАТОРІЧНА ПШЕНИЦЯ - СВІТОВИЙ ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОЩУВАННЯ - Карпенко, В. П.; Сухомуд, О. Г.; Кравец, И. С.; Адаменко, Д. М.; Жиляк, И. И. (ВІСНИК УМАНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ САДІВНИЦТВА, 2019)
" В статті розглянуті перспективи і проблеми вирощування багаторічної пшениці. Проведений аналіз досліджень вітчизняних і зарубіжних науковців щодо впливу багаторічних злаків на родючість ґрунтів, зокрема наведено результати стосовно зниження ерозійних процесів, покращення структури ґрунтів, збагачення їх органічною речовиною та зменшення на ґрунти агрохімічного навантаження. Узагальнені наукові напрацювання вітчизняних науковців та дослідників США, Франції, Польщі і інших країн в галузі селекції та технологій вирощування багаторічних злаків як культур, які б відповідали вимогам біологічних, енергоощадних, природоохоронних систем землеробства."
Keywords: багаторічні злаки; пшениця; пирій середній; пшенично-пирійні гібриди; Кернза; родючість ґрунту