СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО: СТАЛІ ПРАКТИКИ ДЛЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ І ДОСЯГНЕННЯ КЛІМАТИЧНИХ ЦІЛЕЙ - ГО «ДІКСІ ГРУП» (Офіс зеленого переходу) (ГО «ДІКСІ ГРУП» (Офіс зеленого переходу), 2025)
"Дослідження Офісу зеленого переходу як незалежного консультативно-дорадчого органу Міністерства економіки України оцінює потенціал декарбонізації для сектору сільського господарства, в тому числі роль сектору у збільшенні частки відновлюваних джерел енергії в кінцевому енергоспоживанні. Метою дослідження є підтримка намірів України щодо низьковуглецевого розвитку та досягнення нетто-нульових викидів до середини століття. Цей документ містить детальний аналіз структури викидів парникових газів у сільському господарстві, опис технологій скорочення викидів та збільшення поглинання вуглецю, а також оцінку потенціалу і вартості скорочення викидів парникових газів."
Keywords: сільське господарство; викиди парникових газів; технології обробітку грунту; поглинання вуглецю; скорочення викидів; кліматичні технології; методи обробітку грунту; ефективність добрив; відновлення грунту; органічне землеробство; декарбонізація; кліматична політика; відходи тваринництва