Методичні рекомендації з основ органічного землеробства для фермерів (досвід ПП Агроекологія) - Писаренко П.В.; Антонець А.С.; Писаренко В.М.; Піщаленко М.А.; Пономаренко С.В. (ГО «Центр природного землеробства», 2013)
"Основними ознаками органічного землеробства, в розумінні українських учених, є відмова від застосування легкорозчинних мінеральних добрив, передусім азотних, а також синтетичних засобів захисту рослин; стимулювання біологічної активності ґрунту, включаючи широке використання органічних відходів рослинництва і тваринництва, компостів, зелених добрив і фіксації атмосферного азоту бульбочковими бактеріями, системи мілкого обробітку ґрунту."
Keywords: досвід Агроекології; становлення органічного землеробства; система обробітку грунту; органічні добрива; сидеральні культури; оптимізація фітосанітарного стану посівів; мікробіологічні препарати; сидерати