"Ціна вуглецю в Україні та практики використання надходжень від податку на СО2" - Єременко, І.О. (Фонд імені Фрідріха Еберта, 2021)
"економічній діяльності, пов’язаній із використанням викопних енергоресурсів, виникають додаткові витрати, що несуть шкоду для довкілля, яку спричиняє все суспільство, а не лише продавці та покупці енергоресурсів. Запровадження ціни на викиди СО2 — це необхідний крок для трансформування відповідальності всіх у матеріальну відповідальність кожного за використання викопного палива."
Keywords: ціна вуглецю; засади встановлення ціни; Податок на СО2 В Україні; Система Торгівлі викидами в Україні; викиди; дизайн вуглецевого податку