Органічна соя з Європи. Рекомендації з вирощування та торгівлі органічною соєю в Європі - (:unkn) unknown (FiBL, Дунайська Соя, 2021)
Сьогодні соя, безперечно є найважливішим джерелом білків у кормах. Вона розглядається перш за все, як багатий на білок компонент для кормів у свинарстві та птахівництві, який не можливо замінити. Європа не виробляє високобілкові корми для власного тваринництва у достатній кількості. Більш ніж 60% необхідного рослинного білка імпортується. Переважно соєві боби постачаються з Північної та Південної Америки, де вирощується 80% світового виробництва сої. Рівень самозабезпечення соєвим протеїном у Європі становить 4%. Європейський ринок органічної продукції постійно зростає. Протягом останніх років особливо потужно розвивається ринок органічного м'яса та яєць у Західній Європі.
Keywords: дунайська соя; органічна соя; соя з європи; вирощування; торгівля соєю