"Вплив біофумігації й протруювання на якість врожаю картоплі 2013" - Д-р Гоф-Лауц (Сільськогосподарська палата Північного Рейну-Вестфалії (Німеччина), 2014)
"Публікація висвітлює результати дослідів з органічного землеробства в Північному Рейні Вестфалії (Німеччина). Окрім фітофтори, все більшою проблемою в органічному землеробстві стає чорна парша Rhizoctonia solani, яка може зумовлювати не лише неоднорідність росту картоплі і втрати у врожаї, а й серйозні проблеми з її якістю. Її збудник – грибок – тривалий час виживає в ґрунті, а до того ж може ще й заноситися з садивним матеріалом. Щоб покращити якість картоплі у цьому досліді вивчалося таке питання: як впливають різні проміжні культури на здоров’я, врожай та якість наступної культури - картоплі?"
Keywords: іноземні публікації; північна Вестфалія; досвід Німеччини; картопля; біофумігація; проміжні культури; фацелія; азот