РЕЗУЛЬТАТИ ДЕМОНСТРАЦІЙНИХ ДІЛЯНОК з вирощування сої за традиційною та органічною технологіями - Биков М.І.; Самаріна, М.О. («ДУНАЙСЬКА СОЯ Україна», 2021)
В цьому виданні ми вперше спробували простою мовою, орієнтуючись на потреби партнерських компаній та студентів, які (маю надію!), знайдуть для себе практичний інтерес у питаннях вирощування сої, поділитися результатами демонстраційних ділянок із вирощування сої, що їх було закладено на Київщині, на базі Білоцерківського Національного аграрного університету. Цей рік запам’ятається нам назавжди. 2020й, що змінив сталі формати співпраці, вніс свої корективи і в плани Асоціації, і в активність освітнього проекту «EUROPEAN SUSTAINABLE SOYA ACADEMY». Співпраця онлайн, взаєморозуміння та вміння прояснювати очікування один одного– ось ті моменти, які виявилися викликами, та водночас, дали поштовх у майбутнє цьому проекту. Ми зрозуміли, що за гібридними форматами співпраці – майбутнє. Доступність знань, особливо практичних напрацювань, викладених у зрозумілій формі, в онлайн форматі, – це доступ до знань для тих, хто прагне особистого розвитку, розвитку галузі. Я згодна з думкою, що 2021й буде роком реконструкції, першим із багатьох. Від того, я дивлюся на проект «EUROPEAN SUSTAINABLE SOYA ACADEMY» як на майданчик, що допомагатиме оновлювати знання, ділитися ними у зручний спосіб, застосовуючи віртуальні компоненти та традиційні заходи навчання та обміну досвідом. Тож, я радію можливості представити до Вашої уваги першу гібридну розробку освітньо-науково-виробничого проекту «EUROPEAN SUSTAINABLE SOYA ACADEMY», що стосується підсумків демонстраційних ділянок вирощування сої на Київщині у 2020 р. Я хочу, аби цей проект став початком нашої спільної роботи у розповсюдженні знань, віднайденні нових рішень виробничих питань та їх впровадженні у реальне життя.
Keywords: вирощування сої; органічна технологія