"ОКРЕМІ АСПЕКТИ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В СВІТОВІЙ ПРАКТИЦІ" - Герасименко, Ю.С. (Електронне фахове видання "Ефективна економіка", 2021)
"В статті аналізуються проблеми державної підтримки виробників органічної продукції в різних країнах світу. Підкреслюється, що виробництво органічної продукції має як економічну доцільність, так екологічну та соціальну складову. Метою роботи є дослідження практичних проблем відносно та державної підтримки виробництва органічної продукції у країнах світу. Підкреслюється, що у Європейському Союзі існують загальні програми підтримки на різних рівнях. Пропонується деталізувати політику підтримки виробників, які вирішили перейти до виробництва органічної продукції та вже сертифікованих виробників продукції. Запропоновано також провести поділ екологічно орієнованої продукції на два види: зелена продукція, яка вироблена без застосування хімічних речовин та органічна продукція. Повинен бути створений механізм державної підтримки який включає в себе: нормативну складову, прозорі адміністративні засоби регулювання ринку, економічну складову, соціальну складову, екологічну складову."
Keywords: державна підтримка