Землеробство - Шкарівська, Л.І. (Інститут землеробства НААН, 2018)
"Досліджено зміни гумусного стану ґрунтів в межах сільських сельбищних територій за органіч- ної системи землеробства. Найістотніший вплив органічного землеробства на вміст гумусу близько 55 % відмічено на дерново-підзолистих ґрунтах (V>75 %), найнижчий –7,5 % на чорноземі типовому (V≈16 %). Проаналізовані зміни якісного складу гумусу за внесення різних видів органічних субстра- тів."
Keywords: органічне землеробство; сельбищні території; гумус; варіювання; гумусоутворення; гумінові кислоти; органічні добрива