"Вплив різних проміжних культур сівозміни на динаміку утворення азоту протягом зими" - Штумм, К. (екологія & Органічне землеробство, INRES, Боннський університет, 2023)
"Публікація висвітлює результати дослідів з органічного землеробства в Північному Рейні Вестфалії (Німеччина). рім вирощування фуражних бобових культур в основній сівозміні, яке вдалося зробити знову привабливішим завдяки дослідам технології „Cut & Carry“ («косити й перевозити») на пілотних підприємствах проєкту для підприємств з невеликою кількістю худоби, проміжні культури сівозміни надають ще одну важливу можливість для підвищення зв’язування азоту в межах підприємства й для покращення відновлення гумусу. Центральним аспектом вирощування проміжних культур сівозміни є також запобігання втратам поживних речовин протягом зими, що має позитивний вплив на захист водойм і на обмеження внесення поживних речовин на органічному підприємстві."
Keywords: іноземні публікації; північна Вестфалія; досвід Німеччини; проміжні культури; сівозміна; азот; динаміка утворення; зима; захист грунтових вод; вуглець; в стеблах