"ЕКОЛОГIЧНI ОСНОВИ ЗБАЛАНСОВАНОГО ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ В АГРОСФЕРI" - Сонька, С. П.; Максименко, Н. В. ("Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна", 2015)
"Навчальний посібник призначений для використання при вивченні таких дисциплін, як «Збалансоване природокористування», «Стратегія сталого розвитку», «Збалансоване природокористування в галузі сільського господарства», «Сучасні концепції природокористування», «Методологія і організація наукових досліджень», «Біоорганічне виробництво», «Агроекологія», «Екологічні проблеми землеробства», «Сучасні проблеми в агроекології», «Оцінка впливу на навколишнє середовище», «Збереження біо- різноманіття». Зберігаючи орієнтацію посібника на вимоги Болонського процесу, посилено наголоси на самостійну роботу студентів шляхом запрошення до роздумів за заданою темою. Навчальний посібник буде корисним широкому колу читачів – викладачам, студентам, учням шкіл."
Keywords: точне землеробство; збалансоване природокористування; лісове господарство; оцінка природних ресурсів; рекультивація земель; концепція ноосферних систем; екологічна стійкість; умови і ресурси збалансованого природокористування