"ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ В УМОВАХ ФГ «ДОМАШНЯ КУРОЧКА» ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ" - ПИЛИПЧУК, ЛІЛІЯ МАКСИМІВНА (ПОЛІСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2024)
"Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра за спеціальністю 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – Поліський національний університет, Житомир, 2024. Фермерське господарство «Домашня курочка» (Organic Chicken) – сучасна ферма, де європейське обладнання та висока автоматизація поєднуються з дбайливим ставленням до птиці. Мета ферми – виробляти якісний і корисний органічний продукт – харчові яйця. Тут утримують курей-несучок промислового стада кросу Ломан Браун і Бованс Браун. На початок року поголів’я курей промислового стада становило 5 тис. голів, технологія утримання – вільний вигул, годівля – органічні корми, реалізація продукції – супермаркети великих міст. Вироблена продукція сертифікована Органік Стандарт."
Keywords: органічне виробництво; технологія; несучість; годівля; утримання; харчові яйця; стандарти