"ДИНАМІЧНІ ПРОЦЕСИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ" - ГОНЧАРУК, І.В.; КОВАЛЬЧУК, С.Я.; ЦИЦЮРА, Я.Г.; ЛУТКОВСЬКА, С.М. (ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2020)
"У монографії розглянуто теоретико-методологічні та методичні підходи, досліджені правові аспекти та запропоновані практичні рекомендації щодо органічного виробництва в Україні. Виявлено і проаналізовано сучасні тенденції розвитку органічного виробництва в умовах поглиблення процесів глобалізації та регіоналізації, обґрунтовано проблеми, пов‘язані із необхідністю переходу на органічне виробництво сільськогосподарської продукції в Україні для забезпечення зеленого зростання аграрного виробництва в цілому, а також сформульовано агротехнологічні напрямки та перспективні заходи вирішення зазначених у дослідженні проблемних питань. Становитиме інтерес для фахівців, що займаються проблемами регіональної економіки, аграрної економіки країн Східного партнерства ЄС, діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, пов‘язаної із забезпеченням розвитку органічного виробництва, навчальному процесі, освітянській роботі з населенням, а також становить інтерес для науковців, аспірантів, студентів та кола читачів, які цікавляться проблемами органічного виробництва."
Keywords: правове забезпечення; екологізація; грунти; родючість; техногенне навантаження; маркування; карта виробництва; органічної продукції; перелік допоміжних продуктів; фактори; що сприяють розвитку органічного виробництва; відповідальність операторів