"МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ" - Лозинська, Тамара Миколаївна ("Електронне наукове видання «Публічне адміністрування та національна безпека» // № 2 (43), 2024", 2024)
"Вступ. Концепція сталого розвитку (sustainable development) наголошує на необхідності встановлення ба- лансу між потребами сучасного суспільства і майбутніх поколінь, включно з потребами в безпечному у довкіллі. У ви- рішенні цього надскладного завдання, що передбачає узгодження економічних, соціальних і екологічних питань певну роль відіграє органічне землеробство. Метою статті є висвітлення питань розвитку виробництва органічних продуктів харчування в Україні та світі, визна- чення впливу органічного землеробства на продовольчу безпеку та сталий розвиток, обґрунтування пропозицій щодо удосконалення механізмів державної підтримки виробництва органічної продовольчої продукції. Матеріали і методи. Матеріали включають: статистичні дані, дослідження вітчизняних і зарубіжних учених, нормативно-правову базу. Основними методами дослідження були: монографічний, індексний, узагальнення, формалізації. Результати. Наведено статистичні дані, які демонструють динаміку виробництва органічного продовольства"
Keywords: продовольча безпека; органічне виробництво; сталий розвиток; державна підтримка; сертифікація