"Органічне бджільництво Принципи та практичне впровадження" - Сальвадор Гарібай (FiBL); Томас Бернет (FiBL); Михаель Вейлер (Demeter) За участі Беттіни Біллманн (FiBL); Вінфріда Йордана (Naturland); Крістіана Петера (Naturland); Ганса Розена (Bioland) (Дослідний інститут органічного сільського господарства FiBL, 2021)
Органічне бджільництво спрямоване на те, щоб зміцнювати здоров'я та життєздатність бджолиних сімей і мінімізувати негативний вплив довкілля на них. Для цього потрібні спеціальні знання про потреби та природну поведінку бджіл, уважне спостереження за колоніями та ретельні методи роботи. Ця брошура знайомить із ключовими принципами та методами органічного бджільництва. Особливу увагу приділено можливостям профілактики хвороб і боротьби зі шкідниками. Тому вона призначена як для початківців, так і для досвідчених бджолярів, які хочуть вести господарство відповідно до органічних принципів."
Keywords: бджільництво; економічний потенціал; принципи; настанови; управління роєм; органічна годівля; боротьба з вароатозом; хвороби; перехід на органічне бджільництво