"АГРОЕКОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ВИРОЩУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНОЇ ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ" - О.В. Василенко; А.В. Балабак (Уманський національний університет садівництва, 2019)
"Проведено трирічні дослідження впливу мікробіологічних препаратів на врожайність та якість товарної продукції м’яти перцевої. Предметом дослідження були фенологічні зміни, біометричні показники та параметри врожайності рослин залежно від внесення мікробіологічних препаратів, як-от: ЕМ-А, Сяйво-2 та ЕМ-пластини. Під час проведення наукової роботи були використані по-льовий, статистичний, лабораторний методи досліджень. Здійснено фенологічні спостереження, біометричні вимірювання, обліки та біохімічний аналіз рослин. Обґрунтовано закономірності формування високого рівня врожайності товарної продукції м’яти перцевої залежно від застосу-вання ЕМ-препаратів. "
Keywords: м’ята перцева; мікробіологічні препарати; ЕМ-А; Сяйво-2; ЕМ-пластини; підживлення; врожайність; нітрати; ефірна олія; товарна продукція