"Біофумігація та соляризація ґрунту: Методичні рекомендації студентам біологічного факультету з курсу „Ґрунтознавство”/" - Шарга, Б.М.; Вайда, П.В.; Мага, І.М. ("УЖГОРОДСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Кафедра генетики, фізіології рослин і мікробіології", 2008)
Описано біофумігацію і соляризацію – методи звільнення ґрунту від шкідливих організмів. Ці способи обробки землі дозволяють мінімізувати застосування синтетичних фумігантів або взагалі відмовитися від цих агрохімікатів. Методичні рекомендації відповідають програмі курсу «Ґрунтознавство» і відображають сучасний стан проблеми.
Keywords: біофуміація; контроль збудників хвороб рослин; контроль нематод; контроль шкідливих комах; вплив біофумігації на врожайність; вплив рослин-біофумігантів на грунт