Збереження родючості ґрунту Підтримка життя в ґрунті - Dr. Йоганнес Баухенс (Баварський державний інститут сільського господарства (Німеччина), 2004)
"Дощові черви – найвідоміші ґрунтові тварини. Завдяки своєму великому внеску в обмін речовин та структурне вдосконалення, вони займають ключове місце серед ґрунтових організмів. Ґрунт є життєвим простором для багатьох організмів. Тут мешкають бактерії, гриби, водорості та тварини. Змінеральних решток вони формують родючий ґрунт, відновлюють і зберігають його. Завдяки активності цих живих істот у сільському господарстві створюється бажана стійка природна родючість ґрунту"
Keywords: іноземні публікації; Досвід Німеччини; родючість грунту; дощові черви; грунтові організми; життєдіяльність грунту