БІОЛОГІЧНА АКТИВНІСТЬ ГРУНТУ КОРОТКОРОТАЦІЙНОЇ СІВОЗМІНИ ЗА МАКСИМАЛЬНОГО НАСИЧЕННЯ СОНЯШНИКОМ - О. І. Цилюрик; С. М. Шевченко; Н. В. Гончар; О. М. Шевченко; К. А. Деревенець-Шевченко; Н. В. Швець (Науково-технічний бюлетень Інституту олійних культур НААН, 2021)
"Вступ. Питання диференціації орного шару при різних способах основного обробітку ґрунту в сівозміні за родючістю і біологічною активністю та динамікою цих показників залежно від інтенсивності механічного впливу на грунт і кругообіг органічних речовин є досить важливим аспектом для теоретичного обґрунтування інноваційної ґрунтозахисної технології вирощування польових культур "
Keywords: сівозміна; обробіток ґрунту; біологічна активність; рослинні рештки; твердість ґрунту; об’ємна маса; польові культури