Техніка та обладнання Головне в боронуванні грунту – правильний вибір борони - Шустік, Л.; Маринін, С.; Мариніна, Л. (журнал "Пропозиція", №3, 2017 р., 2017)
Боронування ґрунту — найпоширеніший, продуктивний, економічно вигідний і ефективний спосіб знищення бур’янів у фазі білої ниточки, боротьби за збереження вологи в ґрунті, руйнування ґрунтової кірки, що безпосередньо впливає на збільшення майбутнього врожаю. Використання зубових і пружинно-пальцевих борін забезпечує широкий спектр агротехнічних операцій: закриття вологи, знищення бур’янів, рівномірний розподіл полем пожнивних решток, вирівнювання поверхні поля, загортання насіння і мінеральних добрив.
Keywords: боронування грунту; зубова борона; гідрофіковані широкозахватні зчіпки із вбудованими секціями робочих органів з пружинними вигнутими зубами; ротаційні борони БР-8; шлейф-борони БШ-7,5; БШ-10,5; БШ-14,5; гідрофіковані борони з пружинним зубом марки БЗП-15,2; БЗП-18,3 та БЗП-24,5; Борони з пружинним зубом ЗБР серії «Зебра» модифікацій ЗБР-15; ЗБР-18; ЗБР-24-02М; зубо-пружинна борона ЗПБ-14; Борона пружинна Jar-Met P 510/4; Важка пружинна борона SM7000 Strawmaster; Борона UNIA AKCENT 12