"Вуглець, ґрунт і парникові гази" - Бедернічек, Т. Ю. (Громадська організація «Українська природоохоронна група», 2021)
"Важливим джерелом парникових газів, з якого вони надходять у ат мосферу, є ґрунт. За сучасними оцінками, лише через зміни землекористу вання, із ґрунту виділяється майже 20% від усієї кількості СО2, що утворю ється внаслідок спалення викопного палива. У виданні розглянуто основні парникові гази, поточний і можливий внесок ґрунтів у глобальні кліматичні зміни, яку роль у цьому всьому віді грає швидкий біогеохімічний цикл вуглецю."
Keywords: вуглець; парникові гази; глобальне потепління; грунт; секвестрація вуглецю; біогеохімічний цикл