АНАЛІЗ РИНКУ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ - Городняк І.В.; Петровський С.В. (Економічний простір № 184, 2023)
"У статті розглянуто сутність понять «органічна продукція», «органічне виробництво», «ринок органічної про- дукції». Вивчено ситуацію на ринку органічної продукції України і Львівської області, зокрема. Проаналізовано стан і динаміку органічного виробництва в Україні, а саме: площі органічних сільськогосподарських угідь, операторів ринку органічної продукції, обсяги реалізації готової органічної продукції на внутрішньому ринку. З’ясовано, що в струк- турі української органічної продукції переважає сировина для виробництва кінцевого продукту (зерно, бобові, олійні культури), активно розвивається органічне рослинництво – вирощування овочів, фруктів, ягід і їхня переробка (є вже українські сертифіковані крупи, повидло, соки, сиропи, сухофрукти, чаї, м'ясні та молочні продукти тощо). Окреслено динаміку кількості органічних операторів в Україні. Проаналізовано обсяги реалізації готової органічної продукції на внутрішньому ринку України в 2021 р."
Keywords: органічна продукція; ринок; ринок органічної продукції; органічні оператори