"СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КООПЕРАЦІЯ В ПРОЦЕСАХ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА" - Рудік Наталя Михайлівна ("У статті досліджено використання можливостей та переваг кооперативного руху в розвитку органічного аграрного виробництва. Окреслено особливості розвитку органічного аграрного виробництва, сучасний стан і тенденції його розвитку в Україні. Розглянуто міжнародний досвід кооперативного руху в формуванні та розвитку органічного аграрного виробництва. Проаналізовано тенденції світового ринку в аспекті формування попиту та пропозиції на органічну продукцію в короткостроковому та довгостроковому періодах. Досліджено основні фактори зовнішнього і внутрішнього середовища, що формують та обумовлюють можливості сільськогосподарської кооперації та її місце в виробництві органічної продукції в Україні. Виділено переваги сільськогосподарської кооперації в розвитку органічного виробництва в повоєнний період. Відмічено необхідність врахування специфіки сільськогосподарської кооперації як форми господарювання в аспекті поєднання нею соціальної та економічної функцій, а відтак її значення в збереженні та покращенні рівня життя населення сільських територій. ", 2023)
"У статті досліджено використання можливостей та переваг кооперативного руху в розвитку органічного аграрного виробництва. Окреслено особливості розвитку органічного аграрного виробництва, сучасний стан і тенденції його розвитку в Україні. Розглянуто міжнародний досвід кооперативного руху в формуванні та розвитку органічного аграрного виробництва. Проаналізовано тенденції світового ринку в аспекті формування попиту та пропозиції на органічну продукцію в короткостроковому та довгостроковому періодах. Досліджено основні фактори зовнішнього і внутрішнього середовища, що формують та обумовлюють можливості сільськогосподарської кооперації та її місце в виробництві органічної продукції в Україні. Виділено переваги сільськогосподарської кооперації в розвитку органічного виробництва в повоєнний період. Відмічено необхідність врахування специфіки сільськогосподарської кооперації як форми господарювання в аспекті поєднання нею соціальної та економічної функцій, а відтак її значення в збереженні та покращенні рівня життя населення сільських територій. "
Keywords: сільськогосподарська кооперація; органічна продукція; органічне; виробництво; розвиток