ДИСЕРТАЦІЯ Державне регулювання розвитку органічного сільськогосподарського виробництва в Україні - Гвоздь, О.М. (Львівський національний університет імені Франка, 2021)
"Дисертацію присвячено обґрунтуванню та удосконаленню теоретичних основ та розробленню практичних рекомендацій щодо державного регулювання розвитку органічного сільськогосподарського виробництва в Україні. У першому (теоретичному) розділі дисертації узагальнено теоретичні основи державного регулювання розвитку органічного сільськогосподарського виробництва. Запропоновано основні підходи до визначення органічного виробництва та виокремлено органічне виробництво серед інших подібних понять. Органічне сільськогосподарське виробництво розглянуто як багатофункціональну агроекономічну модель, у якій не використовують генетично модифіковану продукцію та синтетичні хімічні добрива;"
Keywords: законодавство в Україні; нормативно-правова база; інструменти стимулювання органічного виробництва; державне регулювання; сучасний стан; тенденціїї розвитку; порівняння цін; етапи розвитку в Німеччині; етапи розвитку в Нідерландах; дотації