РАЦІОНАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ҐРУНТОВИХ РЕСУРСІВ І ВІДТВОРЕННЯ РОДЮЧОСТІ ҐРУНТІВ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ, ЕКОЛОГІЧН - Національна академія аграрних наук України Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського», Авторський колектив ("Національна академія аграрних наук України Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського»", 2015)
У колективній монографії з позицій міждисциплінарного підходу викладено результати дослідження проблеми раціонального використання ґрунтових ресурсів і відтворення родючості ґрунтів. Значну увагу приділено питанням формування економічного механізму відтворення родючості ґрунтів в аграрній сфері. Розглянуто нормативно-правове забезпечення збереження ґрунтів і відтворення їхньої родючості. Досліджено організаційно-економічні й екологічні аспекти раціонального використання ґрунтів і відтворення їхньої родючості. Розглянуто методологічні й методичні аспекти визначення еколого-економічних збитків від деградації ґрунтів. Висвітлено основні аспекти екологізації аграрного землекористування й ефективності органічного виробництва.
Keywords: грунтові ресурси; відтворення родючості грунтів; екологічі і нормативні аспекти; біологізація землеробства; еколого-економічні аспекти; збитки; збереження грунтів; європейська грунтова політика