МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ КОН’ЮНКТУРИ РИНКУ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ - Карпенко, Л.Ф. (Підприємництво та інновації, Випуск 23, 2022, 2022)
"У статті проаналізовано стан ринку органічної продукції України, зокрема експортний потенціал україн- ської органічної продукції. Здійснено маркетинговий аналіз кон’юнктури ринку виробників продукції органічного походження, який дає загальну якісну характеристику ринкового стану і визначає кількісні параметри його попиту і пропозиції. Основними ж структурними елементами маркетингового дослідження ринку є реклама, як інструмент маркетингової комунікації, економіка бізнесу, корпоративна відповідальності, формування збуту з урахуванням ринкової частки. В роботі визначено напрямки розвитку виробництва органічної продукції в Укра- їні, яке може бути надзвичайно привабливим для потенційних інвесторів, а також обгрунтовано шляхи підви- щення ефективності функціонування ринку виробників органічних продуктів."
Keywords: маркетингові дослідження; органічні продукти; органічне виробництво; кон’юнктура ринку; аналіз ринку