РИНОК ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ - Негода Юлія Володимирівна; Гузь Михайло Михайлович (ЕКОНОМІКА ТА СУСПІЛЬСТВО, 2023)
"У статті висвітлені особливості розвитку та функціонування ринку органічної продукції в Україні з позиції практичного аспекту. Визначено, що органічні виробництво в Україні регламентуються положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної про- дукції» від 10.07.2018 № 2496-VIII та іншими документами. Проаналізовано сучасний стан ринку органічної продукції в Україні. Визначено основні тенденції розвитку експорту органічної продукції. Висвітлено особли- вості функціонування ринку органічної продукції в умовах воєнного стану. Виділено нововведення у сфері органічного виробництва та з’ясовано, що розвиток виробництва органічної продукції вимагає пошуку шляхів створення здорової конкуренції та забезпечення конкурентоспроможності органічної продукції."
Keywords: органічна продукція; ринок; експорт; виробництво; конкурентоспроможність; війна